Om
90
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-90,page-parent,theme-bridge,bridge-core-2.2.5,vcwb,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-21.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-595
Om

Takk for at du sjekker ut nettsiden min og velkommen!

Bakgrunn

Jeg er utdannet musiker og jobbet i flere år som frilanshornist.

 

Lærarbeid

Det var litt tilfeldig at jeg startet med lærarbeid. Jeg hadde fulgt med på noen fora på nettet en stund, der folk postet bilder av sine egne arbeider. Jeg ble imponert av enkelte særdeles dyktige håndverkere og oppdaget fort at dette var en egen nisje. Jeg var heller ikke alene om å la meg fascinere av utviklingen av produktene med tid og bruk. Jeg trengte en hobby og tok turen til nærmeste skomaker og fikk kjøpt litt verktøy og en lærbit. Dette var i 2012.

 

Autodidakt

Jeg har ikke tatt noen kurs, men jeg har sett mye på bilder og lært av andres arbeider og arbeidsprosesser. Jeg har også lest manualer og bøker, men det er veldig mye prøving og feiling med i bildet. Fortsatt. Jeg har nok laget læretuier til det aller meste; fra munnstykket til instrumentet mitt, til mobildeksler. Mye av dette vil jeg i dag legge inn under kategorien “øvelse”.

Å jobbe med lær minner om en kombinasjon av skolefagene forming og sløyd. Jeg kjøper en hel hud og skjærer ut bitene jeg skal jobbe med. Bitene skal pusses med sandpapir og vann, det skal bankes hull til sømmen og til nitter og spenner. Bitene kan også formes med vann. Å lage en liten ting kan ta flere timer, og å lage en veske tar gjerne flere dager. Det er absolutt ikke noe hastveksarbeid. Det er også noe jeg liker ved dette – det gir meg rom til å koble av i hverdagen og kan minne om en form for meditasjon. Det finnes uendelig mange muligheter med dette materialet og jeg har så langt bare utforsket noen av dem.

 

Produktene

Vanligvis lager jeg ting på bestilling. For meg er dette først og fremst en hobby, men jeg er opptatt av å levere god kvalitet på det jeg selger. Det å utvikle produkter jeg kan stå inne for tar tid og er nok en prosess som aldri helt ender.

Jeg liker best å lage praktiske ting som vesker, kortholdere og lommebøker, og jeg tester ut produktene selv gjennom å bruke dem. En del varianter forkastes. Det er gjennom bruken man oppdager mangler og kanskje kommer på bedre løsninger. Jeg liker en enkel, minimalistisk og kjønnsnøytral stil.